Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@08:53:15 GMT

نصب پنجاه هزار تُن فیلتر برای کاهش آلاینده‌های هوا

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۱۰۷۰

نصب پنجاه هزار تُن فیلتر برای کاهش آلاینده‌های هوا

مدیر مرکز کنترل آلاینده‌های هوای جهاد دانشگاهی علم ‌و صنعت درباره بخشی از فعالیت‌های این مرکز گفت: هم اکنون قریب به پنجاه هزار تن فیلتر نصب شده جهاد دانشگاهی مشغول غبارگیری در صنایع مختلف معدنی (سیمان،مس،فولاد و ...) و غیر معدنی است.

مهندس محمد سلیمی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نیاز به طراحی و ساخت تجهیزات کنترل آلاینده‌های هوا برای صنایع گفت: صنایع مختلف و به خصوص صنایع معدنی نیاز به تجهیزاتی دارند تا غبارهایی را که از فعالیت آن‌ها منتشر می‌شود را جذب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که این غبارها بسیاری از مراحل تولید مثل خُردایش، تغلیظ و یا کوره ها را گذرانده‌اند بنابراین جذب و بازگرداندن آنها ضمن کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست، مصرف انرژی را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد. جذب این غبارها سیستم‌های مختلفی دارد که معروفترین آنها عبارت از الکتروفیلترها، فیلترهای کیسه‌ای و اسکرابرها هستند که هر کدام از این سیستم‌ها در صنایع مختلف کاربردهای خود را دارند.  غبار جذب شده در نهایت توسط سیستم‌های مختلف خشک یا تر به محل مورد نظر منتقل می‌شود.

سلیمی با بیان این که حدودا ۲۳ سال است که پروژه‌های این حوزه به صورت جدی در جهاد دانشگاهی علم و صنعت در حال انجام است گفت:  البته طرح‌های تحقیقاتی اولیه قبل از آن شروع و به نتیجه رسید و کماکان نیز واحدهای تحقیق و توسعه مشغول هستند. پروژه‌های اولیه این طرح در سال‌های ۷۶-۷۷ با تعمیرات و نگهداری الکتروفیلترهای سیمان تهران آغاز شد و به تدریج  با انتقال و توسعه تکنولوژی به پروژه‌های بزرگتر تسری پیدا کرده است و در همین راستا به منظور اتصال به تکنولوژی‌های مدرن دنیا با شرکت FLSAirtech  دانمارک شروع به مذاکره کرده و پس از توافق، اولین پروژه به صورت مشترک در سیمان داراب آغاز شد. در آن سال، بخش اعظم پروژه بر عهده آن شرکت بود. به تدریج تکنیک و فناوری‌های ساخت قطعات و نحوه نظارت بر آن کسب شد به گونه‌ای که مجموعه قادر به تولید قطعاتی با تایید شرکت FLSAirtech شد. این امر علاوه بر صرفه‌جویی ارزی، وابستگی جهاد دانشگاهی را به بیرون از مجموعه کمتر می‌کرد.

وی افزود: به موازات آن، بحث‌های فنی مهندسی نیز توسعه داده شد و نهایتا پس از تلاش مستمر، دانش فنی، مهندسی پایه و تفصیلی این کار نیز کسب و بدین ترتیب چرخه این فعالیت کامل شد.

مدیر مرکز کنترل آلاینده‌های هوای جهاد دانشگاهی علم ‌و صنعت خاطر نشان کرد: هم اکنون قریب به پنجاه هزار تن فیلتر نصب شده جهاد دانشگاهی مشغول غبارگیری در صنایع مختلف معدنی (سیمان،مس،فولادو ...) و غیر معدنی است. بخشی از مهمترین این پروژه‌ها عبارتند از: طراحی، ساخت و نصب الکتروفیلترهای بزرگترین پروژه بهینه‌سازی سیمان در کارخانه سیمان آبیک،  الکتروفیلترها و فیلترهای کیسه‌ای خط هشتم سیمان تهران، پروژه جایگزینی بگ هاوس بجای الکتروفیلتر موجود در سیمان بهبهان همراه با تجهیزات جانبی مرتبط، بهینه‌سازی و نوسازی الکتروفیلترهای شرکت مس سرچشمه و خاتون آباد و همچنین بزرگترین الکتروفیلتر خاورمیانه به اندازه دو میلیون متر مکعب در سایت گندله سازی سه چاهون یزد.

سلیمی با اشاره به فعالیت‌های صادراتی این مجموعه گفت: در حوزه صادرات نیز در سال ۱۳۸۵ اولین پروژه‌ را در رقابت با شرکت های معتبر اروپایی در عراق برنده شدیم که در زمان مقرر طراحی و ساخت آن به اتمام رسید و پس از نصب نیز با موفقیت در حال کار است. در ترکمنستان هم پروژه موفق دیگری انجام شد و کماکان نیز در بازارهای کشورهای اطراف نیز به دنبال فرصت‌هایی مشابه هستیم.

وی درباره تاثیر تحریم‌ها بر همکاری جهاد دانشگاهی علم وصنعت با شرکت FLS دانمارک بیان کرد: به محض اعمال تحریم‌ها شرکت FLSAirtech  همکاری را متوقف و دیگر پاسخگو نبود ولی با اتکا به دانش داخلی مشکلات را گرچه سخت ولی قابل حل می نمود.

مدیر مرکز کنترل آلاینده‌های هوای جهاد دانشگاهی علم ‌و صنعت در بخش پایانی سخنان خود درباره عوامل موفقیت جهاد دانشگاهی در طول سالیان گذشته گفت: به نظر من اول وجود خودباوری در نیروهای جهاد دانشگاهی و تلاش مستمر در جهت ارتقای دانش مورد نیاز صنعت و دوم ریسک‌پذیری مدیرانی که مخاطب توانمندی مجموعه‌های دانش بنیان همچون جهاد هستند و پس از بررسی اطمینان کرده و جسورانه پروژه ها را واگذار می‌کنند، از مهمترین عوامل این موفقیت هستند. جهاد دانشگاهی علم و صنعت مفتخر است که در بسیاری از صنایع بزرگ در این حوزه همکاری داشته و علیرغم چالش‌های فراوان یک پروژه ناموفق نداشته است و در هر جایی که مشکلی حادث شده با همکاری فنی مشترک و مثمر با مدیران و متخصصان کارفرماهای محترم مشکلات را مرتفع کرده  است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی علم کنترل آلاینده صنایع مختلف پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۱۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، مهلت ثبت‌نام دانشجویان دانشگاه‌های تهران (مرحله استانی) به منظور شرکت در نخستین دوره مسابقه ملی «سدید» را تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ تمدید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسابقه ملی «سدید» در ۴ بخش کتاب، پایان‌نامه، مقاله و طرح‌های پژوهشی برای دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف در خرداد ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.


در این مسابقه دانشجویان همه مقاطع تحصیلی می‌توانند معرفی کتاب، ارائه مقاله چاپ‌شده در مجلات معتبر و یا طرح‌های پژوهشی و اختراعات خود را طی مدت ۳ دقیقه در حضور داوران ارائه کنند، دانشجویان مقاطع تحصیلی ارشد و دکتری هم باید از پایان‌نامه و یا رساله دکتری خود طی همین مدت دفاع کنند.


براساس آئین‌نامه این مسابقه، طرح‌های ارائه‌شده باید در زمان دانشجویی یا حداکثر دو سال پس از دانش آموختگی به پایان رسیده باشد و دارای گواهی اتمام طرح و اعلام رضایت کارفرما برای ارائه در مسابقه باشد.


دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز عالی استان تهران تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ مهلت دارند برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاع‌رسانی باشگاه کتابخوانی دانشجویان ایران به نشانی BookRc.ir مراجعه کنند و یا مشخصات خود را به پیام‌رسان ایتا و تلگرام با شناسه @ FarhangiJUT ارسال کنند.


برگزیدگان این مرحله از مسابقات علاوه‌بر دریافت جوایز نقدی و لوح تقدیر معتبر به مرحله کشوری معرفی می‌شوند.


جوایز نقدی در نظر گرفته‌شده برای برگزیدگان این مرحله از مسابقه ملی «سدید» شامل موارد ذیل است:


یک جایزه ۲۰ میلیون ریالی برای یک نفر
دو جایزه ۱۰ میلیون ریالی برای دو نفر
۳ جایزه ۵ میلیون ریالی برای سه نفر


سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی با همکاری و مشارکت دبیرخانه مسابقات جهاد دانشگاهی، معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران و جهاد دانشگاهی، اداره‌کل امور خوابگاه‌های دانشگاه تهران و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران این مسابقه ملی را در استان تهران برگزار می‌کند.

 

دیگر خبرها

  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • تمدید مهلت ثبت‌نام دانشجویان دانشگاه‌های تهران برای شرکت در مسابقه ملی «سدید»
  • تخصیص ۳۰۴ میلیارد اعتبار برای پروژه جهاد آبرسانی همدان
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد
  • مهلت ثبت‌نام دانشجویان در مسابقه ملی «سدید» تمدید شد
  • استفاده از بتن حاوی گرافن در آمریکا
  • پنجاه و یکمین آزمون دستیاری پزشکی ۱۳ اردیبهشت برگزار می شود/ افزایش تعداد داوطلبان