Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@13:47:41 GMT

۱۰گره دودافزا

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۳۵۲۶

۱۰گره دودافزا

همشهری - سیدمحمد فخار: امروز هفتمین روز متوالی آلودگی هوای تهران و برخی شهرهای بزرگ است؛ شرایطی که از آذر  ۹۶ تاکنون تکرار نشده بود و حالا چشم امید همه نهادهای تصمیم‌ساز و مجری به آسمان است تا باد و باران از راه برسد. اما مقصر کیست و باید ریشه این شرایط را در کجا جست؟

در بودجه سال۹۸تهران، پس از ۵سال تصویب و عدم‌اجرای الزام نصب فیلتر دوده، شورای شهر برای نخستین‌بار بودجه نصب فیلتر روی اتوبوس‌های دیزل را حذف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شگفتی اگرچه قرار بود با ورود اتوبوس‌های نو حل شود اما اجرایی نشد تا عمر اتوبوس‌های شهری تهران به فرسودگی مطلق(بالای ۱۰سال) نزدیک شود. از طرفی اتوبوسرانی نیز برای نصب فیلترهای وارد شده هنوز اقدامی انجام نداده است. ضلع دیگر اقدامات اثرگذار در بحران آلودگی هوا مربوط به کامیون‌های حمل زباله است که به‌رغم وجود مصوبات مهم، همچنان بی‌فیلتر دوده به‌کار خود ادامه می‌دهند. این کامیون‌ها تردد بالایی برای جابه‌جایی ۷هزار تن زباله روزانه در تهران دارند. اما آلاینده‌ها به همین جا ختم نمی‌شوند. بخش مؤثر دیگر، موتورسیکلت‌ها هستند؛ علاوه بر حضور میلیونی و آزادانه آنها در خیابان‌های تهران، موتورسازان نیز پیگیر شماره‌گذاری موتورسیکلت‌های کاربراتوری باقیمانده در انبارها هستند.
در بخش دیگری از قصه آلودگی هوا، مرکز تحقیقات ایران موتور ایران‌خودرو دنبال مجوز عرضه سواری‌های دیزلی است. همچنین این خودروساز، در بخش محصولات دیزلی به‌دنبال مجوز عدم‌نصب فیلتر روی محصولات دیزلی به‌دلیل تحریم‌هاست تا تیر خلاص بر آسمان آبی شهرهای کشور زده شود.

در چرخه مجریان، حدود مجاز جدید معاینه فنی ابلاغی سازمان حفاظت محیط‌زیست هنوز ابلاغ نشده و برخی نهادها در برابر آن مقاومت می‌کنند. طرح LEZ نیز مطابق موعد مشخص شده در مصوبات، جز تهران هنوز در ٨ کلانشهر اجرایی نشده است. در تهران نیز بازار کاتالیست‌های اجاره‌ای همچنان داغ است و نظارتی بر معاینه فنی خودروها پس از دریافت معاینه صورت نمی‌گیرد. خبرهای رسیده نیز نشان می‌دهد توزیع سوخت دیزل کم‌گوگرد در همه جایگاه‌های شهری و ١٦٣ جایگاه بین‌شهری پیوست آیین‌نامه ماده ٢ قانون هوای پاک مصوب هیأت وزیران، بدون خطا نبوده و موارد نقض قانون مشاهده شده است.

این ۱۰مورد تنها بخشی از رخدادهایی است که این روزها در قصه آلودگی هوای شهرهای بزرگ کشور شاهد آن هستیم. در شهری نظیر تهران فارغ از همه موارد ذکر شده، همین یک مورد ناهماهنگی کافی است که بدانید با وجود گذشت یک سال از آغاز به‌کار دوربین‌های ورودی شهر، هنوز کد جریمه از سوی پلیس راهور فعال نشده و کامیون‌های فرسوده و آلاینده آزادانه تردد می‌کنند تا بر آلودگی هوای تهران هر روز و هر ساعت بیفزایند. با دانستن موارد فوق، دیگر پاسخ این پرسش که چرا هوا آلوده شده، مشخص است.

کد خبر 462926 برچسب‌ها آلودگی هوا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۳۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب

فیلتر ممبران که با نام فیلتر اسمز معکوس RO نیز شناخته می‌شود، یکی از مهم‌ترین اجزای دستگاه تصفیه آب محسوب می‌شود که وظیفه‌ اصلی آن، حذف آلاینده‌ها و ناخالصی‌های موجود در آب با دقت بسیار بالا است. این فیلتر از یک غشای نیمه تراوا تشکیل شده است که با ایجاد سد مکانیکی، اجازه عبور مولکول‌های آب و ذرات بسیار ریز را می‌دهد، اما مانع عبور آلاینده‌هایی مانند نمک‌ها، فلزات سنگین، مواد شیمیایی، ذرات معلق، میکروارگانیسم‌ها و سایر آلاینده‌های موجود در آب خوراک دستگاه تصفیه آب می‌شود.

در ادامه به بررسی کاربرد و اجزای به کار رفته در فیلتر ممبران می‌پردازیم.

کاربرد های فیلتر ممبران در تصفیه آب

استفاده از فناوری فیلتراسیون غشایی در تصفیه آب، باعث بهبود استانداردهای کیفیت آب شرب و کاهش استانداردهای تخلیه فاضلاب صنایع می‌شود. به طور کلی، کاربردهای این فناوری در زمینه‌های تصفیه آب آشامیدنی، تصفیه فاضلاب صنعتی و نمک‌زدایی برجسته است.

1- تصفیه آب آشامیدنی

استفاده از فیلتر ممبران در تصفیه آب آشامیدنی به عنوان یک روش پیشرفته و موثر شناخته می‌شود. این فناوری، با استفاده از غشای نیمه تراوا، ذرات و آلاینده‌های مختلف را از آب حذف کرده و آن را به شیوه‌ای موثر تصفیه می‌کند. غشای نیمه تراوا، با منافذ بسیار ریز به ذرات بزرگتر از اندازه منافذ اجازه عبور نمی‌دهد. بنابراین آلاینده‌ها و باکتری‌های مضر از آب جدا می‌شوند.

این فیلترها همچنین به عنوان مانعی در برابر ورود ترکیبات شیمیایی مضر به آب تصفیه شده یا پرمیت عمل می‌کنند. با توجه به مکانیزم فیزیکی تصفیه غشایی، آب تصفیه شده به این روش برای مصارف آشامیدنی قابل استفاده است. به این ترتیب، استفاده از فیلترهای ممبران در تصفیه آب آشامیدنی بهبود چشمگیری در کیفیت آب ایجاد می‌کند.

2- تصفیه فاضلاب صنعتی

فیلتر ممبران به دلیل توانایی فوق‌العاده در حذف آلاینده‌ها، کاربرد گسترده‌ای در تصفیه پساب صنعتی دارد. این فیلتر با استفاده از غشای نیمه تراوا، طیف وسیعی از آلاینده‌ها را از فاضلاب صنعتی حذف می‌کند. استفاده از فیلتر ممبران در تصفیه فاضلاب صنعتی می‌تواند حجم پساب را تا 90 درصد کاهش داده و از ورود آلاینده‌ها به محیط زیست و منابع آبی جلوگیری کند.

3- نمک‌زدایی

شیرین سازی آب دریا یکی از ابزارهای مهم برای رفع کمبود منابع آب است. روش‌های نمک زدایی آب دریا شامل اسمز معکوس (RO)، تبخیر فلاش چند مرحله ای (MED) و تقطیر با هوای فشرده (VC) می‌شود. در میان این روش‌ها، فناوری فیلتر ممبران اسمز معکوس به مقرون به صرفه ترین ابزار نمک زدایی تبدیل شده است.

معرفی قطعات فیلتر ممبران

در ساختار کلی فیلتر ممبران، چندین اجزای مختلف وجود دارد که عملکرد ممبران در تصفیه آب را بهبود می‌بخشند. از جمله قطعات فیلتر ممبران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

غشای نیمه تراوا: این غشا دارای صفحاتی با منافذ بسیار ریز است که اجازه عبور ذرات بزرگتر از این منافذ را نمی‌دهند. غشای نیمه تراوا به صورت مارپیچی دور میله‌‌ای پلاستیکی پیچیده شده و داخل محفظه‌ای به نام پرشروسل قرار می‌گیرد. مجرای فاضلاب: پس از ورود آب ناخالص با آلاینده‌های مختلف به دستگاه تصفیه آب، ذرات با اندازه بزرگتر از 0001 میکرون امکان عبور از منافذ غشای نیمه تراوا را ندارند و وارد مجرای پساب می‌شوند تا از دستگاه خارج شوند. مجرای آب تصفیه شده یا لوله پرمیت: ساختار فیلتر ممبران به گونه‌ای طراحی شده است که فقط آب خالص می‌تواند از منافذ آن عبور کند. آب پس از عبور از غشا، بدون آلودگی وارد مجرای آب می‌شود و از دستگاه خارج می‌شود. واشر یا اورینگ: واشرها در دو طرف غشا قرار می‌گیرند و وظیفه‌ آنها، ایجاد آب‌بندی کامل است تا از نشت آب جلوگیری شود. خرید فیلتر ممبران تصفیه آب

برای خرید فیلتر ممبران تصفیه آب باید به نکات زیادی توجه داشته باشید. اولین مورد، نوع و کیفیت آن است. باید از فیلترهای ممبران با کیفیت و مطابق با کاربرد مورد نظرتان استفاده کنید. برای تصفیه آب دریا و آب لب شور ممبران‌های به‌خصوصی مثل ممبران 8 اینچ فیلمتک BW30-400 وجود دارد. همچنین، مهم است که به فروشندگان معتبر و با تجربه در این حوزه مراجعه کنید. وب سایت آبین با سال‌ها تجربه در زمینه عرضه تجهیزات تصفیه آب، به عنوان برترین مرجع برای خرید فیلتر ممبران محسوب می‌شود. علاوه بر این، کارشناسان آبین آماده ارائه خدمات مشاوره در زمینه انتخاب فیلتر ممبران مناسب، بسته به نیازهای عملیاتی کاربران هستند.

 

دیگر خبرها

  • مقاومت کسب و کارهای کوچک اینستاگرامی در مقابل فیلترینگ
  • گزارش‌های غیررسمی: بیش از ۴۰ میلیون ایرانی همچنان کاربر اینستاگرام هستند
  • عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق