Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، با پایان گرفتن هرم گرمای تابستان، دغدغه آلودگی هوا پیش روی مردم کلانشهر است. تهرانی‌ها می‌دانند هر ساله با سرد شدن هوا، پدیده وارونگی رخ می‌دهد و ذرات معلق به جان ریه مردم شهر می‌افتد. براساس بررسی‌های انجام شده توسط کارشناسان محیط زیست، بین ۷۰ تا ۸۰ درصد منابع متحرک نظیر خودروها و موتورسیکلت‌ها عامل اصلی آلودگی هوای استان تهران هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معضلی که سالهاست سلامت شهروندان تهران را تهدید می‌کند. انتظار مردم از مدیریت شهری درباره کنترل معضل آلودگی هوا سبب تصمیمات متفاوتی در سال‌های اخیر شده است. چندی پیش محسن پورسیدآقایی (معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران) با صدور بخشنامه‌ای برای اتوبوس‌های فرسوده و دودزا خط و نشان جدی کشید.

در این بخشنامه، معاون حمل و نقل ترافیک با اشاره به نقش اتوبوس‌های شرکت واحد در تولید ذرات معلق، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی را موظف کرد که اتوبوس‌های عمومی و خصوصی وابسته به این شرکت به صورت ضربتی مورد بازدید و معاینه فنی قرار گیرند. در همین بخشنامه تاکید شده که از ابتدای مهرماه امسال از تردد همه اتوبوس‌های فاقد معاینه فنی معتبر جلوگیری خواهد شد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران همچنین شرکت واحد اتوبوسرانی را موظف کرده است که در صورت مشاهده هر نوع اتوبوس دودزا، شرکت خصوصی مربوطه شدیداً جریمه و در صورت تکرار، مجوز آن لغو شود. در خطوط بی‌آرتی نیز در صورت مشاهده، در وهله اول مدیر خط مزبور و در صورت تکرار، معاون فنی شرکت مسئول خواهند بود.

پورسیدآقایی همچنین به سنندجی ماموریت داده است که «حداقل ۱۰% از ناوگان شرکت‌های خصوصی و ۵۰% از اتوبوس‌های بی آرتی، قبل از مهرماه به "فیلتر دوده" یا همان "DPF" مجهز شده باشند.

براساس بخشنامه معاون شهردار تهران، اتوبوس‌های مورد استفاده در سرویس ادارات و کارخانجات نیز باید در همین برهه زمانی ساماندهی شوند و با همکاری پلیس راهور از تردد خودروهای دودزا جلوگیری شود.

فیلترها بی‌اثر است

 بعد از اینکه این خبر به صدر رسانه نشست، با واکنش منفی محمد علیخانی (رییس کمیسیون عمران و ترافیک شهر تهران) مواجه شد. وی تلویحا به نمایشی بودن این بخشنامه اشاره کرده و ماجرا را مشکوک خوانده است.

به گفته این عضو شورای شهر، فیلترهای دوده به درد اتوبوس‌های ما نمی‌خورد زیرا از سوی کارخانه سازنده برای اتومبیل‌های غیرایرانی تولید شده و تناسبی با بنزین ما ندارند. بنابراین تنها نصب فیلتر DPF برای مهار دود کافی نیست. این فیلترها باید با کل قطعات خودرو تناسب داشته باشند حال آنکه کارخانه تولیدکننده اعلام کرده است فیلترها تناسبی با سوخت و خودروی ما ندارد بنابراین نصب آنها هدر دادن پول است.

علیخانی همچنین تاکید کرده است که فیلتر دوده قدرت موتور را کاهش می‌دهد و این امر سبب می‌شود راننده پس از مدتی فیلترها را باز کند. وی با اشاره اینکه اینکه بی‌اثری فیلترها مسبوق به سابقه است، گفته است: در دوره گذشته نیز 50 فیلتر سفارش داده شده بود که با مواد افزودنی که برای مصرف آن نیاز است، حدود 50 میلیون تومان هزینه برای شهرداری داشته است.

اتوبوس‌های کهنه تعمیر و مجهز به فیلتر شوند

این  اظهارات در حالی مطرح شد که وحید حسینی (مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران) توصیه تازه‌ای به مسئولان داشت. وی گفت: به جای این مقدار پول برای جایگزینی اتوبوس می‌توانیم پول کمتری برای همان اتوبوس هشت ساله هزینه کنیم، آن را تعمیر کرده و فیلتر دوده روی آن بگذاریم تا عمر مفید اتوبوس را افزایش دهیم. اظهارنظری که تلویحا تایید می‌کند نوسازی ناوگان فرسوده و نصب فیلترهای دوده بهتر از خرید ناوگان جدید است.

کاربرد فیلترها کوتاه‌مدت است اما خودروسازها موظف به نصب آنها هستند

اما واکنش مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی از کوتاه‌مدتی تاثیر این فیترها حکایت دارد. او با تشریح آخرین وضعیت بخشنامه معاونت حمل به این مطلب اشاره می‌کند که "قانون معاینه فنی طبق بخشنامه درحال اجراست".  پیمان سنندجی به ایلنا می‌گوید: تمامی اتوبوس‌ها موظف به اخذ معاینه فنی هستند و اگر اتوبوسی معاینه فنی نداشته باشد؛ اجاره ورود به خط را نداشته و سوخت به آن داده نمی‌شود.

وی درباره آخرین وضعیت نصب فیلتر دوده توسط شرکت واحد اتوبوسرانی می‌گوید: اتوبوس‌های دارای استاندارد "یورو دو" موظف به نصب فیلتر دوده هستند. برابر نامه‌ای که از استاندارد گرفته شده، خودروسازها موظف به نصب فیلتر روی اتومبیل‌های تولیدی یا خریداری شده هستند. ما نیز با برخی شرکت‌ها وارد مذاکره شده‌ایم که شرکت اسنا یکی از آنهاست.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی درباره میزان اثربخشی فیلترهای دوده نیز اینگونه می‌گوید: اگرچه نوسازی اتوبوس‌ها شرایطی ایده‌آل است اما نصب فیلتر دوده روی اتوبوس‌های فرسوده در کوتاه مدت فقط موثر است.

این سخن یعنی هیچ رابطه‌ی قطعی میان نصب این فیلترها و کاهش آلودگی اتوبوس‌های فرسوده وجود ندارد.

تایید بلاتکلیفی مالی در تهیه فیلترهای 60 میلیونی

اظهارات متفاوت و متناقض مدیران شهری درباره تاثیربخشی فیلتر دوده و تکلیف معاونت ترافیک درحالی‌ست که هیچ برنامه مالی برای تهیه فیلترها هنوز در دست نیست. همچنین به دلیل نوسانات ارزی وضعیت خرید فیلتر دوده و نوسازی اتوبوس‌ها با مشکلات و هزینه‌های زیادی روبروست.

پورسیدآقایی بر روند مشکلات نوسازی اتوبوس صحه گذاشته و می‌گوید: از آنجا که حمل و نقل عمومی به مثابه کالاهای اساسی است، از دولت می‌خواهیم که ارز دولتی برای حمل و نقل عمومی اختصاص دهد. اگر تخصیص ارز دولتی در حمل و نقل عمومی نباشد، ارز ثانویه سیستم نوسازی را قفل می‌کند. همچنین هزینه هر اتوبوس با ارز ثانویه حدود یک میلیارد و ۴۰۰ تومان است.

به این ارقام باید افزود قیمت هر فیلتر دوده که به گفته پورسیدآقایی حدود ۶۰ و به گفته برخی دیگر از کارشناسان به دلیل شرایط ارزی کنونی، ۷۰ میلیون تومان است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ترافیک حمل و نقل و ترافیک شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۸۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردد موتورسیکلت از تونل‌های شهری ممنوع است

رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ضمن تشریح وضعیت ترافیک صبحگاهی در معابر تهران اعلام کرد که ماموران پلیس راهور برای مدیریت ترافیک عصرگاهی نیز از آمادگی لازم برخوردارند.

به گزارش ایسنا، سرهنگ اسماعیل احسان پور درباره ترافیک صبحگاهی شهر تهران گفت: در رصدهای پلیسی مشخص شد که از حوالی ساعت ۶:۳۰ صبح امروز، ترافیک در بیشتر معابر پر تردد پایتخت آغاز شده است. این ترافیک از غرب، شرق و جنوب تهران به سمت مراکز و شمال شکل گرفته و در حال حاضر از حجم آن کاسته شده است. با این وجود با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود از حدود ساعت ۱۷ ترافیک عصرگاهی آغاز شود، ماموران پلیس راهور از آمادگی لازم برای مدیریت ترافیک برخوردارند. لازم است مردم نیز از ترددهای غیرضروری با خودروی شخصی خود در ساعات پیک ترافیک خودداری کنند.

وی درباره معابر و بزرگراه‌های دارای بار ترافیک صبحگاهی نیز گفت:‌ در بزرگراه تهران - کرج، بزرگراه شهید سلیمانی در محدوده بزرگراه شهید صیاد شیرازی ، بزرگراه شهید بابایی محدوده خیابان نیروی زمینی، بزرگراه شهید زین الدین در محدوده صدف ، بزرگراه علامه جعفری در محدوده شقایق ، بزرگراه امام علی (ع) در محدوده جانبازان، بزرگراه شهید لشگری در محدوده شیشه مینا و رسالت قبل از پل سید خندان ترافیک پرحجم اما روان بود. 

رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد:  در بزرگراه‌های شیخ فضل الله نوری در محدوده بزرگراه یادگار امام (ره )، بزرگراه شهید آبشناسان در محدوده سردار جنگل، بزرگراه شهید همت در محدوده جنت آباد ، بزرگراه شهید چمران در محدوده پارک نهج البلاغه ترافیک نیمه سنگین بود. همچنین در مسیر غرب به شرق خیابان آزادی در محدوده شهیدان، خیابان جانبازان در محدوده میدان میدان امام رضا (ع) نیز وضعیت مشابه گزارش شده است.

احسان‌پور افزود:‌ در مسیر جنوب به شمال بزرگراه شهید نواب صفوی از انتهای بزرگراه شهید چراغی تا ورودی تونل توحید، بزرگراه آیت‌الله سعیدی از میدان فتح تا میدان آزادی و بزرگراه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در محدوده ستاری نیز ترافیک صبحگاهی نیمه سنگین بود.

وی با تاکید بر اینکه تردد موتورسیکلت از تونل‌های درون شهری ممنوع است، گفت: لازم است موتورسواران از تردد از داخل تونل‌های شهری پرهیز کنند. همچنین عابران پیاده نیز حتما از گذرگاه‌های مخصوص عابرپیاده تردد کنند.

دیگر خبرها

  • بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم/۱۰ پل عابر پیاده مکانیزه اجرایی می‌شود
  • چاره‌اندیشی کوتاه مدت ترافیکی برای میدان سپاه قم
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • وضعیت راه‌های کشور؛ تردد روان در جاده‌های شمالی
  • ممنوعیت تردد موتورسیکلت در تونل‌های شهری
  • تردد موتورسیکلت از تونل‌های شهری ممنوع است
  • اعلام وضعیت تردد در جاده‌های کشور/ ترافیک پرحجم در ۴ محور
  • وضعیت ترافیکی شهر تهران در شنبه هشتم اردیبهشت ماه
  • ترافیک سنگین در محور‌های شمال شرق پایتخت
  • ترافیک سنگین در محورهای شمال شرق پایتخت